Ce fac bărbaţii atunci când iubesc? | Stilul Tău

Ce fac bărbaţii atunci când iubesc?

Ce fac bărbaţii atunci când iubesc?

Cum iubim?

Cine suntem?

Ce nevoi avem?

De fiecare dată, atunci când femeile discută despre bărbaţi există genul acesta de întrebări în conversaţii: „de ce?”, „de ce el face asta?”, „cum nu poate să înţeleagă că eu am nevoie de el?”, „cum a putut să facă asta?”, „eu îl iubesc şi fac toate astea pentru el, cum poate să se comporte aşa?”

Răspunsul este că ei pot, pot să facă orice pentru că nevoile lor sunt diferite de ale femeilor, pentru că ceea ce ne place nouă nu le place lor, pentru că ei gândesc diferit de noi, pentru că ei văd lumea cu alţi ochi decât noi şi cel mai important pentru că iubesc diferit de noi femeile.

Dacă am înţelege modul lor de a gândi, dacă le-am cunoaşte nevoile şi dacă am înţelege măcar o mică parte din modul în care ei funcţionează, viaţa noastră ar fi mai uşoară lângă ei.

Am şti care ne sunt limitele, ce putem face, ce nu putem accepta, şi mai mult, cum vrem să trăim alături de ei. Viaţa şi relaţiile noastre cu bărbaţii s-ar îmbunătăţi şi am fi mult mai fericite.

Cum iubesc femeile?

Bărbat… femeie… ne-ar place să credem că suntem la fel. Din pacare suntem foarte diferiţi. De la modul în care gândim, până la modul în care simţim, ne comportăm şi până la ce ne dorim, ce nevoi avem şi cum vrem să fim iubiţi.

Ce înseamnă şi ce presupune dragostea unei femei? Pentru noi femeile este foarte complicată dragostea. Atunci când iubim suntem bune, pline de compasiune, avem răbdare şi suntem generoase.

Oferim necondiţionat totul şi suntem în stare să facem orice pentru EL, indiferent de modul în care el se comportă, vorbeşte sau lucrurile pe care le face.

Atunci când o femeie iubeşte un bărbat, îi va vorbi până va rămâne fără cuvinte, îl va susţine atunci când el are nevoie, va avea grijă de el atunci când el este bolnav, îl va ţine în braţe şi va râde împreună cu el atunci când îşi va reveni.

Mai mult va dori ca el mereu să strălucească, îl va încuraja atunci când va avea nevoie şi îi va da dreptate chiar dacă ceea ce spune el nu este ceva de ascultat, chiar dacă nu are dreptate.

Îi va lua apărarea în faţa celorlalţi dacă cumva i se dă semnale că nu este cel potrivit şi va merge după el ori de câte ori el vrea să fugă din relaţie. Prin orice mijloace va cauta să-i „fure inima” şi de fiecare dată vă încerca să dea tot pentru a-l face pe el mulţumit. Şi chiar aşa, de multe ori va crede în sinea ei că tot nu este suficient ce face.

Ce aşteptăm noi de la bărbaţi?

Ştim deja răspunsul, vrem aceleaşi lucruri, vrem să fim iubite în acelaşi fel în care noi femeile ştim să o facem. Vrem ca bărbatul din viaţa nostra să fie balnd, inteligent, amuzant, sensibil şi tandru. Avem nevoie să fim sprijinite în fiecare moment.

Vrem că ai să ne facă complimente, să ne spună cât suntem de frumoase. Ne aşteptam ca ei asemeni noua să vină şi să ne plângă pe umăr, să îşi scoată în faţa noastră măştile de bărbaţi şi să ne arate vulnerabilitatea caracteristică nouă.

Pentru că avem nevoie de siguranţă vrem ca ei să ne prezinte mamelor lor, să iubească copii şi să se arate disponibili să schimbe scutelecele copilului, să spele vasele. Pe lângă toate acestea dacă mai are şi bani şi se îmbraca bine este perfect. Şi pentru unele dintre noi lista poate continua.

Atunci când o femeie este întrebată cum îşi doreşte să fie iubita de un bărbat, în mare cam astea sunt cerinţele şi aşteptările.

Ce se întâmplă atunci când aflăm sau ne dăm seama că aşteptările noastre sunt nerealiste? Căutăm să înlocuim lispurile, căutăm să ne satisfacem în alte moduri nevoile sau cel mai frecvent căutăm să îl schimbăm pe el să fie aşa cum noi ne dorim.

Şi dacă schimbările întârzie să apară sau nu sunt cele dorite de noi, ajungem la concluzia eronată că „bărbaţii nu ştiu să iubească”, „toţi bărbaţii sunt porci”, „nu există bărbaţi” şi tot aşa

Chiar dacă pentru unele ceea ce voi spune acum nu este plăcut, aflaţi că bărbaţii ştiu să iubească, însă modul în care o fac este diferit de noi femeile. Dragostea şi iubirea unui bărbat nu se compară cu cea a unei femei. Şi tocmai aici suntem puşi la încercare în relaţii. Să învăţăm să.îl iubim pe celălalt aşa cum este.

Cum este dragostea unui bărbat?

Chiar dacă suntem înclinate să credem că ei nu sunt capabili să iubească, aflaţi şi credeţi că sunt capabili şi chiar ştiu să iubească, doar că modul lor este diferit, faţă de cel al femeilor, faţă de aşteptările pe care noi le avem de la ei. Dragostea şi iubirea pe care ei ştiu să o ofere este diferită. Simplă, directă şi de cele mai multe ori greu de obţinut.

Noi femeile avem nevoie de mai multă atenţie decât ei. Asta este unul din motivele pentru care ei de regulă nu sună foarte des.

Este o iluzie să ne aşteptăm ca ei să ne sune în fiecare oră să ne spună cât de mult ne iubesc, dacă a făcut asta cu câteva ore înainte şi nici nu va sta aşa cum stăm noi femeile lângă ei atunci când sunt bolnavi, până ce ne însănătoşim. Şi chiar dacă nu face toate lucrurile acestea el te poate iubi cu siguranţă, doar că modul în care îşi arată iubirea este diferit.

Dacă reuşim să înţelegem că modul lor de funcţionare este diferit de al nostru, vom înţelege şi descoperi că el chiar ne iubeşte şi ne oferă iubire.

Cum ne putem da seama că suntem iubite?

Te prezintă apropiaţilor.

Atunci când avem o relaţie şi mai ales când bărbatul de lângă noi este unul cu care ne mândrim primul lucru pe care îl facem este să îl prezentăm prietenilor, părinţilor şi tuturor cunoscuţilor.

Suntem mândre de el şi îndrăgostite până peste cap şi vrem să facem cunoscut lucrul acesta şi celor din jur. Îl iubim şi facem asta pentru că vrem ca toţi cei din jur să îl ştie, să ştie că noi formăm un cuplu.

Pentru prieteni şi apropiaţi el este „iubitul” sau „prietenul” nostru. Îl ţinem strâns de mână. Graniţele, limitele şi teritoriul sunt stabilite pentru cele care cărora le-ar trece prin minte să atenteze ba bărbatul nostru.

La fel ar trebui să facă şi el, să te prezinte celor din jur că partenera lui, în acest fel el comunică intenţiile seroase pe care le are cu tine, într-un cuvânt te revendică, „eşti a lui”. Acesta este un semnal pentru cei din jurul lui că tu nu eşti disponibilă pentru ceilalţi.

În caz că te prezintă doar că „amica lui” sau îţi pronunţa doar numele fii convinsă că doar asta eşti pentru el. Nu are planuri măreţe cu tine şi nici nu vrea să stea prea mult lângă tine. În acest fel îşi arata nehotărârea lui vizavi de tine şi relaţia cu tine.

Căută să îţi asigure şi să îţi ofere lucrurile de care ai nevoie

După ce un bărbat îşi declară intenţiile serioase faţă de tine, încearcă să îţi ofere ce ai nevoie. Acesta este esenţa bărbăţiei, să ofere celor pe care îi iubesc tot ceea ce ei au nevoie.

Cu cât va face asta mai mult cu atât el se va simţi mai important în faţa ta ca femeie şi mai plin de viaţă. Dacă te iubeşte cu adevărat se va asigura că deţii tot ceea ce ai nevoie şi tot ce vrei. În cazul în care locuiţi împreună el se va asigura că toate facturile sunt plătite la timp.

Dacă este un bărbat adevărat acesta va pune cheltuielile legate de cuplu, mai presus decât cele legate de necesităţile lui, va avea grijă să facă tot pentru a se asigura că tu femeia lui eşti îngrijită, îmbrăcată, ai unde să stai şi să eşti mulţumită.

Dacă nu îşi dă silinita să facă toate aceste lucruri, nu este bărbat sau mai bine zis nu este bărbatul potrivit pentru tine.

Dacă nu va putea face toate astea va fugi de tine şi de sentimentele de insuficientă pe care le trăieşte. Va caută o alta, o femeie simplă, fără nevoi sau care poate juca rolul de bărbat în locul lui.

Unii bărbaţi refuza să împartă banii cu partenerele lor şi se simt păcăliţi dacă le oferă partenerelor ceva de natură financiară, sau gândesc că femeile care aşteaptă să fie întreţinute de bărbaţi sunt nişte „rofitoare”. Acest apelativ folosit de bărbaţi este doar o capcană pentru a ne ţine departe de situaţia lor financiară.

Este dreptul nostru ca femei să ni se plătească biletul la film, cina sau orice altceva în schimbul timpului petrecut cu el.

Dacă ai lângă tine un bărbat ei el se consideră un bărbat adevărat cel mai mult va dori să se simtă util.

Dorinţa bărbatului de a-i face să se simtă bine şi a-i ajuta pe cei din jur tine de masculinitatea lui şi dacă te iubeşte şi îi pasă de tine va face orice pentru tine, îţi va oferi tot ceea ce ai nevoie fără limite.

Întotdeauna te va proteja şi te va ocroti

Dacă bărbatul lângă care stai te iubeşte cu adevărat va face orice îi stă în putinţă să te apere în cazul în care cineva zice, face, sugerează sau gândeşte rău despre tine şi se va asigura că persoana care îndrăzneşte să facă asta va plăti.

Acesta este un comportament înnăscut de când începe relaţia cu mama lui. Învăţând să îşi protejeze mamă, mai târziu îşi protejează iubită.

Dacă un bărbat face lucrul acesta înseamnă că tu eşti o „comoară” pentru el şi îi pasă de tine. Nu există bărbat care să nu protejeze ceea ce îi aparţine, deoarece este vorba de respect faţă de el însuşi.

A fi apărată este una din nevoile de bază ale unei femei şi asta asteaptam noi de la un bărbat.

Protecţia pe care un bărbat o poate oferi unei femei pe care o iubeşte este şi de alte forme. Astfel dacă ai probleme el te va sfătui, va avea grijă să nu mergi prin locuri periculoase, iar dacă se va întâmpla asta el se va interpune între tine şi o altă persoană astfel încât dacă cineva ar încerca să îţi facă rău, va avea prima dată de a face cu el.

În orice împrejurare va avea tendinţa să te protejeze, să îţi ofere tot ceea ce ai nevoie, să îţi arate dragostea în orice mod şi prin orice mijloace.

Unde greşim faţă de bărbaţi?

În relaţiile cu ei greşim atunci când nu le cerem să facă toate aceste lucruri.

Ajungem să ne apărăm singure, să se descurcăm singure, să ne creştem copii singure, pentru că nu ştim să ne purtăm ca nişte femei şi nu ştim să facem alegerea potrivită în privinţa partenerului.

Se spune că o femeie ştie să scoată la iveală tot ceea ce este mai bun într-un bărbat. Ce avem de făcut este să ne purtăm ca nişte femei şi să-i lăsăm pe ei sexul tare să îşi joace rolul.

Ei trebuie să întâlnească femeia adevărată, alta decât mama lor pentru a putea să îşi scoată în evidenţă calităţile, iar noi femeile să ne purtăm ca nişte femei adevărate care ştim să cerem bărbatului să fie puternic şi să ne ofere tot ceea ce avem nevoie.

Dacă fiecare dintre noi căutăm să ne jucăm rolul cu care ne-am născut nu vom mai ajunge ca şi femei să spunem „că nu există bărbaţi de treabă şi nu ne vom mai plânge de toate lucrurile pe care le fac ei”. Spun asta pentru că ei nu fac ceea ce ar trebui să facă pentru că noi femeile nu le cerem să facă lucrurile de care avem nevoie. Nu punem limite şi nu stabilim standarde pe care ei să le atingă.

Cum să-i înţelegem pe bărbaţi?

Prima dată ar trebui să evităm să proiectăm asupra bărbatului din viaţa noastră propriul nostru mod de a iubi şi mai apoi să înţelegem şi să recunoaştem că ei iubesc diferit.

Bărbaţii atunci când iubesc se concentrează pe cele trei aspecte menţionate, adică afişarea relaţiei şi a sentimentelor, asigurarea traiului şi a nevoilor şi protejarea şi ocrotirea.

Chiar dacă nu merge cu noi la cumpărături, dar dacă ne prezintă celor din jur, ne iubeşte. Dacă nu-i plac petrecerile, totuşi va fi prezent şi va sta lângă noi pentru că suntem iubita lui.

Dacă suntem bolnave şi nu sta lângă noi, însă se asigura că avem medicamentele de care avem nevoie pentru a ne face bine, ne iubeşte.

Chiar dacă nu găteşte, nu spală vase sau nu schimbă scutecele copilului şi nu îţi face masaj, dacă te iubeşte va face orice să nu te rănească ci doar să te ocrotească.

Aşa iubesc ei, aşa gândesc ei şi dacă bărbatul de lângă tine face toate astea, crede-mă că te iubeşte!!!

Cu drag

Nicoleta Leahu

Dacă vrei mai mult, ai aici link spre cartea Secretele unei femei atrăgătoare.

Stilul Tau Pentru femeia care merita Stilul Tau Stilul Tau Default

46 comentarii pentru Ce fac bărbaţii atunci când iubesc?

 1. Adelyneforyou 08 octombrie 2010

  doar atat??????????? doar cu atat ne iubeste ??? cam putin....pt cate ofera ofemeie dpdv sentimental....cam slabut articolul ...iar daca un barbat iubeste ...se si implica in toate activitatile tocmai ca sa nu te raneasca ca te iubeste

  Raspunde
  • Blu3 Soul 11 octombrie 2010

   adelyne, eu zic sa privesti mai larg cand citesti "doar 3 chestii"... cand zice ca te ocroteste, nu te apara doar de boschetarii din coltul strazii...

   Raspunde
  • Anuntiata 08 aprilie 2012

    articolul este inspirat  din cartea lui Steve Harvey, ''Poarta-te ca o lady, gandeste ca un barbat'' deci e scisa de un barbat care vrea sa faca cunoscut modul in care gandesc barbatii...interesant....desigur trebuie adaptata la spatiul in  care noi traim....relatia dintre un barbat  si o femeie trebuie sa fie frumoasa, altfel nu isi are rostul......

   Raspunde
  • ALINA 29 mai 2012

   DRAGUTZO RISTI SA RAMAI SINGURA DACA U VREI K UN BARBAT SA IUBEASCA LA FEL K O FEMEIE SI SA SPELE VASELE LA FEL K O FEMEIE NU UITA K LUMEA NU E PERFECTA ATATA TIMP CAT NU T FACE SA SUFERI CRED K TRE SA S CONFORMEZI CUM LA FACUT NATURA P BARBAT A IUBI IN FELUL LUI MASCULIN K D AIA E BARBAT

   Raspunde
 2. abdi 08 octombrie 2010

  Poate ca este adevarat, macar in parte. Acum, depinde foarte mult de noi, femeie, barbat, cuplu. Totul este in puterea noastra, trebuie numai sa vrem. Si sa putem. In cele din urma, ajungem din nou la comunicare. Chiar daca simtim un anumit lucru, aspect, ceva ce ar trebui sa facem sau sa spunem, de multe ori asteptam ca celalalt sa intuiasca. Uneori e bine, alteori e prea tarziu. Suntem transformati, de societate, si ajungem ceea ce nu ne dorim, de multe ori. Iar transformarile acestea se reflecta si in relatiile noastre, de multe ori subconstient. Ne multumim cu putin, ne valorificam mai putin, si pierdem, de multe ori. Dar, invatam. Tot subconstient.

  Raspunde
 3. Irina 08 octombrie 2010

  Foarte frumos articolul. Din experienta mea, nu este suficienta doar iubirea pentru ca o relatie sa functioneze; este necesara si compatibilitatea, viziune de viata similara cu a partenerului, respect , fidelitate .:)Si intr-adevar, barbatii fara initiativa nu se pot numi barbati adevarati...care asteapta ca femeia sa faca totul in locul lor, pe toate planurile dc se poate!! Multumim pentru articol !! Mult succes in continuare !

  Raspunde
 4. Anonim 08 octombrie 2010

  "Ne asteptam ca ei asemeni noua sa vina si sa ne planga pe umar, sa isi scoata in fata noastra mastile de barbati si sa ne arate vulnerabilitatea caracteristica noua." Adica vreti o femeie...Deci vreti acelasi lucru pe care noi barbatii le vrem. De fapt toti gandim la fel. Atat ca avem preferinte diferite la multe lucruri. De ex: noua ne place sportul voua telenovelele. E foarte firesc pentru ca asa am evoluat impreuna, Femei si barbati. Barbatul vana, muncea, lupta in razboaie, intr-un cuvant facea chestiile dure. Iar femeile chestiile mai putin dure. E normal sa avem preferinte distincte. Problemele apar cand iubirea nu e la fel de intensa de ambele parti. Atunci unul vrea sa comunice, celalalt nu. Unu are chef, chelalalt nu. Unu e altruist si celalalt mai egoist.

  Raspunde
  • cris 30 octombrie 2012

   Ai dreptate anonim. Atunci and iubirea nu este egala din ambele parti apar discrepante...unul da mai putin sau cel putin asa ai tu impresia, respectiv el).

   Raspunde
 5. Andreea Balaniscu 08 octombrie 2010

  as da like de mai multe ori insa nu ma lasa.
  un articol care ne deschi ochii si care ne indeamna sa fim femei
  foarte frumos articolul

  Raspunde
  • anonim 08 decembrie 2010

   😐 wut?

   Raspunde
 6. Bf Adriana 08 octombrie 2010

  ar fi mult mai multe de spus la acest capitol! cum iubesc ei?! dar cum percep iubirea noastra? daca le-o aratam ii sufocam, daca nu, atunci nu ne pasa de ei! reuseste oare cineva sa ii inteleaga?

  Raspunde
  • Nicoleta Leahu 09 octombrie 2010

   Draga mea, de regula noi facem si ne comportam in relatii asa cum noua ne place si simtim. Ca sa poti intelege partenerul si sa ii poti satisface nevoile este necesara cominicarea autentica si deschisa. Cat de bine iti cunosti partenerul? stii care sunt nevoile lui? cum va comunicati nevoile reciproc?

   Raspunde
 7. Anca 08 octombrie 2010

  Am regasit in acest articol ceea ce ma citit intr-o carte scrisa de o scriitoare americana. Aproape cu acelesai cuvinte. RUSINE

  Raspunde
  • Buriceacornelia 08 octombrie 2010

   realitatea se regaseste si in carti

   Raspunde
  • Roxana21g 09 octombrie 2010

   Eu am gasit exact acelasi lucru in cartea lui Steve Harvey "Poarta-te ca o Lady, gandeste ca un Barbat"!Toti putem scrie, dar nu toti ne putem numi si scriitori/scriitoare!Plagiatul e la mare inaltime!

   Raspunde
 8. cristina s 08 octombrie 2010

  felicitari !foarte bun articolul!!!

  Raspunde
 9. Ramona C. 08 octombrie 2010

  Draga Nicoleta,

  Mi-au mers la suflet randurile tale.
  Ai exprimat tot ceea ce consider ca defineste un barbat si o femeie. Ceea ce ai scris mi-a dat incredere ca nu gandesc gresit , ca am mers pe drumul corect , in ciuda experientelor negative pe care le-am trait si a oboselii acumulate.

  Raspunde
 10. Gabriela 08 octombrie 2010

  Este un articol foarte reusit, felicitari!! Acum inteleg mai bine comportamentul sotului meu 🙂 Cat de mult conteaza sa fim informati!
  Multumim

  Raspunde
 11. Fossilallien 08 octombrie 2010

  "Este dreptul nostru ca femei sa ni se plateasca biletul la film, cina sau orice altceva in schimbul timpului petrecut cu el " Cea mai mare porcarie scrisa intr-un articol !! Pai draga Nicoleta nu stiu daca ai dat copy/paste la articol de undeva sau pur si simplu ai scris tu chestia asta din vasta ta experienta. Daca tu consideri ca femeie ca barbatul trebuie sa te plateasca pt ai tine companie cu regret iti spun ca va meritati soarta voi cele care va inchipuiti una ca asta. App si dreptul nostru ca barbati care ar fi???? Sa va platim voua "beletu" la o o piesa ieftina de teatru in schimbul timpului petrecut alaturi de noi (si asa neplacut cateodata ca deh ca barbati trebuie sa facem "compromisuri" cand iesim cu voi in oras aka asteapta-le juma' de ora in + cand la fix trebuia sa fie gata + multe alte chestii de " femei" . Sunt perfect de acord ca la inceput fiecare sa-si plateasca consumatia si apoi fiecare cum are bani la el sau in functie de finante dar niciodata n-am sa accept ca regula ca noi trebuie sa va platitm voua "lucruri" doar pt ca sunteti femei si credeti ca este ceva special in asta. Ati vrut egalitate in drepturi cu barbatul asa ca acum acceptati aceasta egalitate in toate privintele ! O parere pe care ar trebuii s-o observe femeile care au citit articolul de mai sus....le v-a face sa gandeasca de 2 ori inainte .

  Raspunde
  • Amalya1987 08 iulie 2011

   Sa inteleg ca tu faci parte in strafndurile tale din categoria viitorilor "pesti" ai Romaniei, nu?   Eventual tu sa spargi seminte la colt de strada, sa ai un BMW cu care sa agati puicute tampite pe care sa le "ajuti " sa castige un ban cinstit in tari straine pentru "viitorul" vostru mai bun, nu?   

   Raspunde
   • Alex 19 februarie 2012

     Aberezi. Cred ca Fossilallien are un punct de vedere foarte valid.
    Chiar daca, ca si barbat, in 90% din cazuri prefer să achit eu nota de plată atunci cand ies cu o femeie in oraș e totuși opțiunea mea asta ....

    Raspunde
 12. Adina 08 octombrie 2010

  Ma indoiesc ca dreptul meu ca femeie ar putea consta in a pretine servicii financiare de la partener...si mai ales "la schimb", ca si cand imi petrec timpul cu el pentru a castiga ceva. Eu una nu ma simt bine sa pretind asta ca pe un drept. Fiecare trebuie sa fac benevol ceea ce ii face placere si sa vina din suflet.

  Raspunde
  • Nicoleta_leahu 09 octombrie 2010

   Ai dreptate, cand e vorba de iubire, totul vine din suflet, este foarte adevarat...Crede-ma ca atunci cand te iubeste face orice si mai mult de atat ....

   Raspunde
 13. Roxana21g 09 octombrie 2010

  foarte frumos articolul!Ce pot sa adaug este ca sursa lui imi este foarte cunoscuta!am citit exact acelasi lucru in cartea lui Steve Harvey "Poarta-te ca o Lady, gandeste ca un Barbat"!Mi-ar placea ca articolele pe care le citesc de la voi sa nu fie doar un copy/paste din astfel de carti! Nu este sigurul articol caruia i-am depistat originea in astfel de carti, dar este cel mai putin original!Imi pare rau ca trebuie sa atrag atentia asupra acestui lucru..cu totii trebuie sa ne inspiram de undeva dar nu sa copiem intocmai!...

  Raspunde
  • Bughy 15 aprilie 2011

   persoanele care copie din carti sau din orice fel de articole,,inseamna ca se imnt pe ei insisi. Nu stiu ce sunt sentimentele adevarate. Daca vrei sa scrii un text scrie-l din propria initiativa, din viata ta persoanala, din propria experienta, sau chiar... daca poti adauga ceva din "nostalgia" pe care fiecare persoana o au...acea stralucire pe care la un moment dat fiecare persoana o are.

   Ai dreptate Roxana. Oameni cred ca daca dau un copy/paste sunt "vedete". Vedetele suntem chiar noi pt ca gandim si tot ceea ce copiem este din inima si din sufletul nostru.

   Raspunde
 14. Adorian 09 octombrie 2010

  Foarte de acord cu ce a scris Irina...tot respectul pentru IQ-ul de care a dat dovada,totusi cred ca ar trebui "scrisa" si versiunea din cealalta parte a "tablei de Sah" dar oricum e super ok articolul.Bravo Nico !!!

  Raspunde
 15. Carmina_popescu 11 octombrie 2010

  Buna,
  sotul meu e o exceptie:face curat, ma ajuta la mancare,spala.........dar atunci cand el considera ca am gresit nu-mi ia aprarea-din contra ma cicaleste chiar de fata cu ceilalti ,iar uneori chiar vreau mai multe gesturi si cuvinte frumoase...........PER TOTAL trebuie sa cred ca ma iubeste?de ce le eset atat de greu sa spuna :TE IUBESC!

  Raspunde
  • chrissa 27 noiembrie 2010

   http://www.youtube.com/watch?v=J0BkdKGPTxw
   uite ceva care sa iti raspunda la intrebare intr-o maniera cat mai amuzanta.iubitul meu este de acord cu ceea ce spun cei de la trupa taxy in acest videoclip....cica.."nu e specific barbatesc":)

   Raspunde
 16. Dragoiviorica 13 octombrie 2010

  ...mi-a placut ideea ,, sa evitam sa proiectam asupra barbatului din viata noastra propriul nostru mod de a iubi si mai apoi sa intelegem si sa recunoastem ca ei iubesc diferit"...cred ca de aici incepe totul...felicitari..o expunere interesanta...

  Raspunde
 17. BFY 16 octombrie 2010

  "Este dreptul nostru ca femei sa ni se plateasca biletul la film, cina sau orice altceva in schimbul timpului petrecut cu el."
  Si se mai intreaba lumea cum ajung femeile curve?! Impusca-te, consumi aer degeaba.

  Raspunde
 18. Desfhjwesh 01 noiembrie 2010

  asta seamana cu un capitol dint-o carte :)))

  Raspunde
 19. chrissa 27 noiembrie 2010

  iubitul meu sta langa mine cand sunt bolnava,imi face ceaiuri,merge la farmacie,imi prepara supe,si se asigura ca imi ofera tot ce se poate oferi pentru a ma face bine cat mai curand.deasemenea primesc masaj ori de cate ori imi doresc.lucrurile acestea nu au venit din senin.l-am 'invatat' ce trebuie sa faca.ideea e ca in general primesti ceea ce vrei in cazul in care tu stii sa fii atenta la necesitatile persoanei de langa tine si s-o 'educi' sa fie lafel de atenta la nevoile tale.iubire nu inseamna doar sa te prezinte persoanelor apropiate,poate sa faca asta si din cauza ca situatia nu ii permite altfel uneori,sau fiindca este superficial si tu arati foarte bine si vrea sa se mandreasca cu tipa 'buna' de langa el..nu neaparat fiindca te iubeste.sa impartiti cheltuieli?de acord,dar nu sa fii intretinuta.femeile nu sunt incapabile sa aiba grija de propria lor persoana si in plus..daca ne lasam intretinute,cum o sa mai putem renunta la relatia respectiva daca descoperim ca nu este potrivita pentru noi?te gandesti ca nu o sa mai ai hainele pe care le aveai,bijuteriile,casa poate..si atunci?nu e mai bine sa inveti sa pescuiesti?cum' daca nu spala si nu gateste va face orice sa nu te raneasca si sa te ocroteasca'?dupa ce tu stai 4 ore in bucatarie gatind,spaland vase,facand curatenie,schimband scutece...ai sa vii langa el in fata televizorului si o sa te ocroteasca?hmmm...sarcinile trebuiesc si ele impartite.sunt multe aspecte de discutat..multe situatii diferite si tot atatea solutii.eu spun ca daca vrei mai mult..trebuie sa stii sa ceri si ti se va oferi!incercati.nu aveti nimic de pierdut.eventual ramaneti in situatia in care sunteti la momentul de dinainte.multa bafta!

  Raspunde
 20. Za woman?! 08 decembrie 2010

  Buna, sunt femeie si vreau doar sa spun ca asta e cel mai mare rahat pe care l-am citit in viata mea. Fetelor, comentatoarelor, mi-e rusine de voi.... vo sunteti stereotipul absolut! "Uaaaa, noi femeile suntem niste sfinte iar barbatii sunt niste porci ordinari lipsiti de sentimente!! Acesta este locul in care ne sarbatorim atotcunoasterea si ne simtim razbunate pentru ca e asa crud sa suferim de atata bun simt si barbatii sa nu asculte de noi."..Oh da......citing un articol copiat dintr-o carte scrisa de un barbat (ori sunteti toate nebune, ori e vorba de o secta ori.... ati plonjat foarte bine pentru ca nu v-a lovit pe niciuna ironia in cap... cu o gaina de cauciuc... si o galeata cu apa rece).
  Real Woman with Real Feelings out.

  Raspunde
 21. Ana 25 februarie 2011

  la modul general suna bine...dar uite situatia mea. amandoi divortati. fara o locuinta comuna. probleme materiale de ambele parti. ok, cine nu are in ziua de azi? ca sa fim impreuna trebuie sa iesim din oras si o facem cam la 3 saptamani. insuficient pentru a avea relatie normala. eu ii arat toata afectiunea mea. problema e la el. cand suntem impreuna nu admite ca sa platesc eu ceva. insa altfel nu ma intreaba niciodata cum imi este daca am nevoie de ceva. daca eu ma mai vait financiar, ii spun ca am probleme ca uite e si aia si ailalta, el imi raspunde ceva de genul, hai ca te descurci tu ca esti fata isteata, sau incepe sa-mi spuna cat de prost sta si el cu banii. parca nu ma simt protejata, as dori ceva mai multa implicare. nu mai stiu cat sa cer de la el, as fi dorit sa fie ceva mai atent, nu ii cer luna de pe cer, dar la nivelul lui totusi ar trebui sa ma ajute. ce fac in cazul asta? cum sa il fac sa se implice mai mult? probabil nu ma iubeste suficient sau chiar nu are posibilitati materiale? mentionez ca avem job-uri platite la nivel mediu, deci ne permitem cate ceva. eu am cautat sa-l inteleg dar cred ca totusi am fost prea toleranta si s-a obisnuit ca ma descurc singura.

  Raspunde
  • Anuntiata 08 aprilie 2012

    de multe ori ne imaginam lucruri despre celalalt, construim, vrem sa credem.....realitatea poate fi alta .....iubirea adevarata se simte, fara rezerve si fara sa raneasca.....ai curajul sa faci o pauza  ca sa vezi cum ar fi?...Sarbatori fericite!

   Raspunde
 22. Oggycristi 12 aprilie 2012

  bune sunt tanar si sunt  nelinistit am avut o multime de iubite si toate sau despartit de mine si acum numi mai gases cred ca mai bine raman burla nu?

  Raspunde
 23. carmen gal 23 august 2012

  daca te referi la toate femeile inseamna ca e si mama ta printre c....e.e absolut normal , daca inviti o femeie la restaurant sau la film sa platesti tu.astfel de ce o mai inviti?tine de bunul simt nu de egalitatea dintre sexe.si apropo de egalitate, normal ca voua, celor care va credeti barbati , va convine ca femeia sa aduca bani in casa, sa nasca copii pe care sa-i ingrijeasca mai mult singura{ca asa se intampla}, sa spele vase , sa calce,sa gateasca,sa faca curatenie si daca se poate tot din salariul ei sa-si plateasca hainutele, tampoanele oja s.a....nu mai vb. de parfumuri si coafor ca asta se intampla numai la ocazii odata ce esti casatorita cu un " barbat " din acesta.iar noaptea, cand franta abia mai ai timp sa faci un dus, dupa ce abia ai reusit sa culci copiii, sa mai fii dispusa si pt o partida de amor, mai bine zis de sex, pt. ca unde e dragostea in toate acestea?eu nu vb. de familiile cu bani care-si permit bone sau care au o soacra ce face pe dadaca si servitoarea celor doi ci de familiile majoritare in Romania, a femeilor de rand.

  Raspunde
  • Ankh 16 noiembrie 2012

   Ai perfecta dreptate! Nu e vb de egalitate, ci de bun simt. Daca tipul e misogin/nesimtit n-are decat sa iasa cu tipi.Vai ca-i plateste consumatia fetei la primele sucuri.Extraordinar dom'le iti dai seama cata paguba ti-ai facut? E vb de impresionat, de gest.Daca el se duce in discoteca de mane****i si se asteapta ca una beata sa ii cada in brate sa aibe cu cine pleca acasa, asta-i alta treaba. Una e sa o CUCERESTI si una e cand deja ai cucerit-o si aveti o relatie, normal, se plateste nemteste, chiar numai ea uneori.Asta e parerea mea. Bun, problema mea e alta din pacate, am inteles partea cu felul in care iubeste el si etc. In urma cu ceva timp, am avut un astfel de prieten, care in mare parte mi-a "oferit totul pe tava" in ceea ce priveste partea materiala sa zic asa, dar el ca fiinta umana, nu stia sa gandeasca decat in situatii de criza, mai exact cand ii spuneam ca il parasesc pt ca e lenes etc. Am vrut sa evoluam impreuna pt ca asa mi se pare normal intr-o relatie, dar a cam refuzat acest lucru.Si intr-un an si cateva luni, eu i-am oferit toate lucrurile mentionate mai sus, iar el s-a preocupat de partea financiara un pic mai mult ca mine. Degeaba l-am incurajat cand el nu avea de gand sa faca ceva bun in relatie.Ca n-am nevoie sa vina sa-mi puna bani si sa-mi zica "ia-ti cizmele alea".Dpdv meu, nu asa se construieste o relatie. Intr-un an ai timp sa INVETI ce-i place persoanei respective, sa o CUNOSTI.El a preferat sa o intrebe pe prietena mea cea mai buna cum sa ma impace si venea cu poezia.Asa ca eforturile lui au fost in zadar.Si da, poate sunt o c***a dpdv al barbatilor(pt ca imi platea el consumatia de multe ori fiindca nu accepta sa-i dau si eu), dar nu m-au interesat banii lui, ci sa construiesc ceva solid.Nu bazat pe minciuni si lucruri ascunse. Asa ca baieti,nu tot timpul le aveti pe toate daca va permite situatia financiara.Plus, dupa cum spunea Carmen, dupa ce facem toate lucrurile de'ale casei, va mai asteptati si la o partida incendiara nu? Asta, cand ne veti face fericite pe plan psihic.Partea financiara e pt alta...clasa zburatoare 😉

   Raspunde
 24. Barbie 31 august 2012

  Nu toti barbati sint la fel! Daka noi (unele dintre noi). .isi aleg numai fraieri,asta este problema lor! Eu sp k cum iti educi barbatul, asa il ai! Tina_nd cont si d partea sentimentala. .poate nu se vor astepta la mai mult din partea lor [:d] ! Orikare barbat te iubeste, te ajuta, te apara. .chiar dak nu te ajuta in bukatarie, poate te ajuta p plan financiar.

  Raspunde
 25. silviu 08 iunie 2014

  cum poti sa treci daca sotia a gresit o data in urma careia a rezultat un copil si afli asta dupa ani in care timp ati fost fericiti

  Raspunde
 26. ina 18 iunie 2014
 27. ina 18 iunie 2014

  Buna ziua!am si eu o poveste....stim ca povestile sunt frumoase,se sfarsesc frumos..a mea pov.nu e chiar asa frumoasa..cu toate ca a inceput frumos..dar totusi e povestea mea,traita de mine si mereu am sa spun ca "viata bate filmul"...E adevarat ca noi femeile ne dorim sa fim iubite...il unosc pe sotul meu de 16ani si suntem casatoriti de 10ani..am oferit tot poate prea mult....in acesti ani ...e adevarat ca si mi sa ofett...din aceasta casatorie ca dvada a iubirii noatre a rezultat un baietel care acum. are aproape 7anisori...eu spun ca in acesti 16ani nu am fost inselata niciodata iar daca am fost nu am aflat nici nu am simtit...dar acum sa intamplat ...am aflat ca sotul meu a avut o rwlatie si ma tem ca mai are cu o alta femeie...care e casatorita si are un opil..si de cativa ani au devenit prieteni de familie ..eu am aflat el continuie sa minta...si imi spune ca ma iubeste ca sunt viata lui..dar eu il simt ca nu nai e cum era cansva...ca nui pasa de mine..ma lupt de 1an sa rezolv situatia si nu stiu ce hotarare eu..dar sa ajuns sa mi se vb.urat ,sa fiu jignita,chiar si lovita....din ce motiv?ptr ca vreau sa discutam sa lamurim situatia ..nu am cu cine..imi spune ca nu are nimi cu aceq femeie sar isi ascnde telef.de mine si alte chestii care ma fac sa-banuiesc in continoare....povestea e lunga dar in mare asta e pov.mea si ma lupt mereu cu gandul de al paraai,dar nu am cueaj....

  Raspunde
 28. Clau1985 16 februarie 2015
 29. Catalin Ionut 30 iulie 2015

  Gaseste-ti iubirea pe cel mai nou site de matrimoniale lansat in Romania (totul este 100% GRATUIT!) Premiem cu 100 RON fiecare al 20-lea profil real inregistrat! Suntem o mare comunitate de femei si barbati de toate varstele. www.Xmatrimoniale.ro "'

  Raspunde
 30. Emilia Iulia 14 septembrie 2015

  Un articol excelent. Aceste idei am regasit si in cartea li John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus". Am inteles ca, daca nu sunt semne ca te place, mai bine renunti. Eu o sa merg la conferinta lui Gray, pentru a afla mai multe despre relkatiile de cuplu. 🙂

  Raspunde
 31. Irina 06 octombrie 2015

  Un articol excelent. Chiar de curand am citit o carte scrisa de John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus". Si autorul acestei carti sustine ca barbatii si femeile gandesc diferit, sunt de pe planete diferite. Am invatat foarte multe lucruri despre relatii din aceasta carte, de aceea am decis sa merg si la conferinta lui John Gray. Aceasta va avea loc in Bucuresti, pe 17 noiembrie. Poate ne vedem pe acolo 🙂

  Raspunde

Lasa un comentariu